AERODIUM Logatec

Logo

AERODIUM Logatec je prvi simulator prostega pada oz. vetrovnik v Sloveniji, namenjen predvsem zabavi. Vetrovnik deluje na principu zračnega upora (hitrost pretoka zraka v vetrovniku je do 230km/h), takšni pogoji pa omogočajo letenje in izvajanje raznih akrobatskih elementov v njem.

Aerodium Slovenija_1

Pred izvedbo letenja v vetrovniku inštruktor predstavi celoten proces priprave na letenje, pravila in postopke za varno letenje, ter vas opremi s potrebno opremo (kombinezon, čelado, očala, rokavice, čepki za ušesa). Letenje v vetrovniku je ob stalni prisotnosti izkušenih inštruktorjev varno.

Občutki letenja v vetrovniku so skoraj identični tistim, kakršne ob skoku iz letala v prostem padu občutijo padalci. Verjemite, da je letenje v vetrovniku nepozabna izkušnja, ki se jo boste še dolgo spominjali!

Skupinski obisk v vetrovniku

Preko aplikacije Študentska vadba in Šport na klik imate možnost posameznega obiska in skupinskega obiska. Če želite koristiti SKUPINSKI POPUST, nas kontaktirajte preko elektronske pošte info@studentska-vadba.si ali preko telefona 051 319 469.

Ponudba vključuje:

 • Uvodno predstavitev letenja v predavalnici z navodili za varno letenje
 • Uporabo celotne letalne opreme (letalni kombinezon, čelada, očala, rokavice in čepki za ušesa)
 • Ogrevanje in razgibavanje v telovadnici pred samim letenjem
 • Vaše letenje v vetrovniku, kjer vas spremlja inštruktor
 • Demonstracijski let inštruktorja v vetrovniku
 • Spominsko diplomo o opravljenem letu v vetrovniku

 

Postopek izvedbe in predviden časovni okvir:

1. Prijava (10 min)

Ob prihodu v vetrovnik vas na recepciji pričaka prijazno osebje, ki bo z zadovoljstvom odgovorilo na vsa vaša vprašanja. Sledi izpolnitev obrazca o pogojih in postopkih, potrebnih za varno letenje v vetrovniku. Prihod v vetrovnik naj bo 10-15 min pred pričetkom predavanja. Bodite udobno, športno in zunanjim temperaturam primerno oblečeni in obuti (športne hlače, superge).

2. Predstavitev (15 min)

Pred samim letenjem v vetrovniku vam inštruktor predstavi celoten proces priprave na letenje ter pravila in postopke za varno letenje. V predstavitev je vključen tudi ogled videoposnetka, ki natančneje pojasni proces letenja v vetrovniku.

Aerodium Slovenija_3

3. Oprema (10 min)

Inštruktor vas bo opremil s potrebno letalno opremo, ki vključuje letalni kombinezon, čelado, rokavice, očala in čepke za ušesa. V garderobno omarico boste odložili odvečna oblačila in ostale stvari, ki jih pri letenju ne potrebujete.

4. Ogrevanje (5 min)

Pred samim letenjem se boste v telovadnici na hitro ogreli in razgibali, ter na trenažni klopi vadili pravilno pozicijo telesa med letenjem.

Aerodium Slovenija_4

5. LETENJE V VETROVNIKU (2-30 min, odvisno od velikosti skupine)

Ob vstopu v vetrovnik vam bo v prvem letu inštruktor najprej pomagal osvojiti pravilen položaj telesa v zračnem toku, tako, da bo izkušnja letenja čim bolj prijetna, samo letenja pa čim bolj pravilno in kontrolirano. Po opravljenem letu si boste ogledali videoposnetek svojega leta in se dogovorili za morebiten dodatni let. V nadaljnjih letih boste nato postopno osvojili naprednejše prvine letenja – dvigovanje in spuščanje, obrati okoli svoje osi, pomiki naprej/nazaj, levo/desno …, skratka lahko boste poleteli popolnoma samostojno. Posameznik je v vetrovniku vedno skupaj z inštruktorjem.

Verjemite, da je letenje nepozabna izkušnja, ki se jo boste še dolgo spominjali!

6. Demonstracijski let inštruktorja (1 min)

Inštruktor vam bo po vašem letenju v demonstracijskem nastopu predstavil različne akrobatske elemente, ki jih je moč izvajati v vetrovniku.

7. Spominska diploma

Ob koncu doživetja, vam za vaš izveden let izročimo še spominsko diplomo.

Aerodium Slovenija_2
POMEMBNO:

Letenje v vetrovniku ni primerno za osebe, ki:

 • so težje od 140 kg ali višje od 200 cm
 • so mlajše od 5 let
 • so noseče
 • imajo resnejše nezaceljene poškodbe ali zlome oz. trajne poškodbe vratu, ramen ali hrbtenice
 • imajo epilepsijo
 • so pod vplivom alkohola ali drogAERODIUM Logatec
Obrtna cona 10d
1370 Logatec
059943100
Delovni čas:
/

Mail: info@aerodium.si
Spletna stran: www.aerodium.si
Facebook: www.facebook.com/slo.vetrovnik

Študentska vadba