Zipline Planica

planica zipline

Tudi to ti omogoča Študentska vadba – zipline je aktivnost za pogumne in adrenalina željne!

In to na naši velikanki pod Poncami.

Največja skakalnica na svetu = najspektakularnejši zipline!

Dolžina: 566m
Višinska razlika: 202m
Velikost jeklenice: 16mm
Hitrost: do 85 km/h v samo nekaj sekundah

Ste pripravljeni na najrazburljivejši spust v življenju? Doživitezipline planica občutke slovenskih orlov in svetovne skakalne elite s pomočjo najstrmejšega zipline spusta na svetu in preletite planiško velikanko, največjo letalnico na svetu. Doživite občutke svetovnih legend, ki so se spuščale po legendarni velikanki in dosegale zgodovinske mejnike.

Projekt Zipline Planica je za podjetje Koren Sports predstavljal velik tehnični izziv saj gre za najstrmejši zipline spust na svetu, kar pomeni da je ob velikem naklonu jeklenice (povprečni naklon 38 %) potrebno zagotoviti 100% delovanje varnostnih sistemov, ki so med seboj nedovisni.

Tako smo za potrebe projekta razvili poseben samozavorni voziček z integrirano indukcijsko zavoro, ki ima kar 64 različnih nastavitev, sekundarni zaviralni sistem DBS in sistem za preprečevanje trkov. Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi podjetju Elan Inventa, ki je nudilo podporo pri realizaciji tega enkratnega projekta.

O Planici, sneženi kraljici: 

Dolina pod Poncami vabi sem že desetletja junake smučarskih poletov, ki dosegajo rekordne daljave in postavljajo vedno znova nove mejnike v smučarsko-skakalnem športu. Drzni snovalci in arhitekti planiških skakalnic, ki jemljejo dih, neustrašni letalci z vsega sveta in zvesti obiskovalci uresničujejo prastare želje in sanje človeka po letenju.

V Planici je človek prvič v zgodovini poletel preko 100 in 200 metrov. Skupaj pa je bilo v tej dolini na dveh skakalnicah doseženih več kot 40 svetovnih rekordov, največ od vseh krajev po svetu.

Zdaj pa smo postavili novo dimanzijo doživljanja letenja, saj imamo z napravo Zipline Planica priložnost spoznati, kako je poleteti na planiški velikanki.

Kaj pa če je slabo vreme? 

Slabo vreme samo po sebi ni vzrok, da spust odpade. Spusti so mogoči pri temperaturah v razponu med -10 in +40, v primeru dežja ali sneženja. Ob resnično neprimernem vremenu (strele, žled, močan veter) za zipline spust vas bomo o tem obvestili. Rezervacijo v tem primeru odpovemo ali preložimo na termin, ki bi odgovarjal naročniku.
NORDIJSKI CENTER PLANICA
Zipline Planica
Več lokacij
0386031689806
Delovni čas:
ZIPLINE PLANICA DELUJE VSE LETO!
(obvezne predhodne prijave)

Mail: info@nc-planica.si
Spletna stran: https://www.nc-planica.si/aktivnost/spust-po-jeklenici/
Facebook: https://www.facebook.com/planicazipline/

Študentska vadba