FIT DO POLETJA: Sta dva meseca dovolj za preoblikovanje postave?

Poletje se hitro približuje in veliko nas je čez zimo »zaspalo« in pozabilo na rekreacijo in zdravo prehrano. Sta dva meseca dovolj, da vidno preoblikujemo postavo?

V 60 dneh brez težav shujšamo, če upoštevamo nekatere osnovne napotke. V naslednjih nekaj tednih vam bomo predstavili več nasvetov, različnih vaj, 60-dnevnih izzivov, ki vam bodo pomagali do popolne postave do poletja. Zato spremljajte vaše objave v rubriki FIT DO POLETJA.

fit-do-poletja2

4. koraki za začetek!

1. korak: Zmanjšajte dnevni vnos kalorij

Če iz dnevnega vnosa kalorij črtate vsaj 500, vam to lahko pomagal pri izgubi teže. Najprej črtajte sladke pijače, alkohol in priboljške kot so piškoti, bomboni in podobno. Pazite, da so vaše porcije primerno velike (nikar ne pretiravajte, raje jejte večkrat in manj)

2. korak: Pazite, da so vaši obroki uravnoteženi!

Uravnotežena prehrana vsebuje vse hranljive snovi v taki količini, da je ravno pravšnja, da naše telo maksimalno dobro deluje. To pomeni, da nobene sestavine ne sme biti preveč ali premalo.

3. korak: Povečaj nivo aktivnosti

Včasih je veljalo, da bi morali biti vsaj 30 minut dnevno zmerno telesno aktivni. Zadnja priporočila so bolj usmerjena intenzivnost telesne vadbe.

Telesna aktivnost, ki ima pomemben učinek na zdravje:

150 minut zmerno intenzivne aerobne aktivnosti (živahna hoja) vsak teden

ALI

75 minut intenzivne telesne vadbe (npr. tek) vsak teden

PLUS (+)

Aktivnosti za krepitev mišic (2 ali več dni na teden).

4. Nikar ne spuščaj obrokov ali se stradaj.

Predvsem ne pozabi na zajtrk, vsako jutro si vzemi čas in si pripravi obrok, ki ti bo pomagal premagovati vse dnevne ovire. Imej vsaj štiri manjše obroke na dan, vsekakor pa ne preskakuje obrokov, ker si boš s tem povzročil več škode kot koristi.
To so naši začetni štirje koraki, ki vam bodo na povsem preprost način pomagali, da izgubite nekaj odvečne teže do poletja.

Spremljajte našo rubriko FIT DO POLETJA, kjer boste dobili še kar nekaj koristnih informacij o hujšanju in vadbi.

Migajte z nami že danes in se preko Študentske vadbe prijavite na različne aktivnosti, ki vam jih nudimo.

cart

Študentska vadba

Objavi komentar

Tvoj email naslov ne bo objavljen v komentarjih.

Uporabljene so lahko naslednje HTML značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + 11 =