Kopaš se lahko tudi v Ljubljani: te zanima, kje?

Sonce je visoko na nebu, vsak od nas pa na svojem mestu – v službi, knjižnici, tisti z nekaj sreče na dopustu. Nekateri se hladimo pred TV-jem, drugi športamo, kuhamo, beremo, peremo ali gulimo knjige za zadnji izpit letos! Vsi skupaj kljubujemo visokim stopinjam, ki žgoče pritiskajo na naša ramena. Iz sebe znova in znova iztiskamo še zadnje vire energije, da vsak dan poteka kar najbolj po planu. »Joj, kok je vroče!« pa še vedno odmeva iz vsakega kotička v mestu.
Temperature so neznosne. Ker vemo, da vam ni lahko (in tudi nam ni), smo za vas pripravili kratek pregled kopalnih kotičkov v okolici naše prelepe, betonske Ljubljane. Hladna voda je v teh poletnih mesecih še kako dobrodošla. Kam gremo na kopanje torej?

Podpeško jezero

Podpeško jezero
Podpeško jezero

Podpeško jezero se nahaja v vasi Jezero in je do 50 metrov globoko. Temperatura vode se v poletnem času na površini giblje okrog 25 °C. Ob severnem delu jezera je urejeno manjše kopališče, kjer se ljudje pogosto hladijo v prijetni vodi. Do jezera lahko dostopate tudi z mestnim avtobusom številka 19B in 19I.

Iški Vintgar

iški vintgar
Iški Vintgar

Iški Vintgar ponuja kopico urejenih in neurejenih postojank za piknike, kopanje, druženje in sproščanje v naravi. Prostora je dovolj tudi za kampiranje s šotori. V soteski najdete številne tolmune, brzice in slapove, kjer je kopanje enkratno. Za športnike je v bližini na voljo tudi plezalna stena Oskrinjek.

Priporočamo obisk sredi tedna, ker se boste tako izognili številnim ljudem, ki tja prihajajo ob prostih vikendih. Tudi do Iškega Vintgarja lahko dostopate z mestnim avtobusom 19I. Ob idealnih razmerah traja vožnja cca. 45 minut.

Rakitniško jezero

jezero Rakitna
Rakitniško jezero

Če nadaljujete pot iz Podpeči, pridete do Rakitne. Tukaj se nahaja majhno umetno jezero, ki je veliko približno dva hektara, globoko pa do 12 metrov. Jezero je primerno za kopanje in tudi ribolov. Ob jezeru je izhodišče za krožno sprehajalno pot, restavracija, prostor z otroškimi igrali in še mnogo zanimivosti.

Star Maln

Star Maln

Star Maln je kopališče, ki ga najdete malo naprej od kraja Borovnica. Kopanje je možno v potoku, kjer je oblikovan bazen, nastal zaradi nabiranja vode. Včasih je bila ta voda sicer namenjena poganjanju mlina, ki pa danes ne deluje več. Kako do tja? V Vrhniki pri zadnjem semaforju zavijete desno in sledite označeni poti, ki vas pripelje točno do Starega Malna.

Bazen Kodeljevo

Bazen Kodeljevo

Bazen Kodeljevo ima štiri bazene (olimpijski, rekreacijski, dva otroška) ter dva tobogana, ki sta brezplačno na voljo vsem obiskovalcem. Pričakujejo vas vsak dan, od 9h do 19h. Bazen se nahaja na naslovu Poljanska cesta 99. S Študentsko vadbo vam celo poletje ponujamo vstopnice po subvencionirani ceni, to je 4,5 €. Prijavo lahko opravite na novi spletni aplikaciji.

V kratkem pa lahko v naši ponudbi pričakujete tudi vstopnice za novo obnovljeno Kopališče Kolezija.

Najdite čas zase in se pogumno odpravite na katerokoli kopalno lokacijo od naštetih. V dobri družbi ali sami, čaka vas nepozabna osvežitev in dobro izkoriščen sončen dan.

Ana Rustja

Študentska vadba

Objavi komentar

Tvoj email naslov ne bo objavljen v komentarjih.

Uporabljene so lahko naslednje HTML značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fourteen − 14 =