Krioterapija: Po dobro počutje in izgubo kalorij na -150 °C

Ko ljudje, ki ne poznajo krioterapije, slišijo, da se komora v katero vstopiš ohladi na -150 °C, se ob tej misli kar zmrazijo. A ko opraviš eno terapijo veš, da ti je tvoje telo hvaležno in se počutiš kot prerojen, saj ima krioterapija neverjetno veliko pozitivnih učinkov, ki se jih zavedajo tudi vrhunski športniki.

V resnici pa se ta hlad občuti popolnoma drugače kot si predstavljajo tisti, ki tega še niso poskusili. Zaradi suhega zraka -150 stopinj Celzija uporabnik ne občuti kot nekaj neprijetnega. Zelo nizka temperatura, ki smo ji izpostavljeni tri minute, sploh ni neprijetna. Kaj je krioterapija?

krioterapija
Krioterapijo si lahko privoščiš v SportClubu.

Krioterapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140°C do -160 °C, v atmosferi uplinjenega kriogeničnega plina. Proces krioterapije deluje tako, da se v kratkem času temperaturo kože zniža na le nekaj stopinj Celzija. Na podlagi doslej objavljenih rezultatov raziskav je zgoraj navedeni razpon temperature optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov, ki jih ima človeški organizem pri izpostavljanju nizkim temperaturam. V teh pogojih se s spodbujanjem naravnih bioloških reakcij organizma aktivirajo procesi biološke regeneracije in sprostitve, dvignejo se parametri številnih telesnih funkcij.

Zakaj je dobra krioterapija?

Krioterapija pospešuje metabolizem in s samo eno seanso terapije celega telesa spodbudi porabo od 400 do 800 kalorij.

Lajša bolečine v sklepih, mišicah pri revmatičnem artritisu, fibriomalgiji in podobnih avto-imunih stanjih. Zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih in spodbuja produkcijo kolagena, gladi nepravilnosti na koži, oži pore in zmanjšuje zabuhlost.

Krioterapija pospešuje regeneracijski čas, manjša togost mišic in sklepov ob intenzivnih treningih

 

  • omogoča intenzivno stimulacijo imunskega sistema in endokrinega sistema
  • izboljšanje presnovnih procesov
  • zmanšuje tesnobo in utrujenost
  • pomaga pri izgubi celulita pomaga pri izgubi telesne teže (izgubimo med 400 in 800 kalorij
  • poveča nivo endorfinov v krvi

NAGRADNA IGRA: SportClub podarja 2x obisk krioterapije

Študentska vadba in Šport na klik v sodelovanju s SportClubom organizirata veliko nagradno igro.

Nagrada: Dva srečna izžrebanca bomo razveselili z brezplačnim obiskom ene krioterapije.

Nagradna igra poteka na naši Facebook strani, hitro jo obišči in sodeluj. Sodeluješ lahko še do 30.10. in si tudi ti zagotoviš poživljajoč obisk krioterapije.

Kaj so znani povedali o krioterapiji v SportClubu: 

Čudovit jesenski dan ti želi ekipa Študentske vadbe/Športa na klik! 🙂

Študentska vadba

Objavi komentar

Tvoj email naslov ne bo objavljen v komentarjih.

Uporabljene so lahko naslednje HTML značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

eighteen − four =