Šport za dušo – ali obstaja?

Šport je za telo nujna zadeva, saj je telo narejeno za gibanje. Redno razgibavanje je za človeka izjemno pomembno, kajti tako se po naravni poti krepi imunski sistem.

Šport za dušo je lahko umirjen.

Če je šport na našem urniku trikrat tedensko po eno uro, bomo izjemno hitro opazili njegove spodbudne učinke.

 

Boljše počutje, večja storilnost, aktivnejše mišice so le nekateri izmed pozitivnih učinkov, kadar je šport naš redni spremljevalec.

 

Šport tudi izjemno ugodno vpliva na naše psihično stabilnost, saj fizična aktivnost zelo pripomore k boljšemu razpoloženju in splošnemu zdravju na sploh, saj se ob endorfinih (to so hormoni, ki so naravni blažilci bolečine in se sproščajo v možganih ob stresu ter ga pomagajo obvladovati) med aktivnostjo in po njej v možganih sprošča tudi hormon sreče oziroma serotonin, ki nam da krila.

 

Kako izbrati pravi šport zase?

 

Da boš šport še dolgo »ljubil« in razvil z njim dolgotrajen odnos, je pomembno, da za redno vadbo izbereš šport, ki te privlači – lahko bi rekli, da takšnega, kot ti ga narekuje duša.

 

Pri tem ti lahko pomaga tudi poznavanje sebe, svoje osebnosti in potreb telesa.

 

Če veliko sediš, je bolje, da izbereš bolj razgiban šport, kot je na primer tenis, če pa je tvoj vsakdan že dovolj razgiban, sta za umirjeno in temeljito razgibavanje odlična joga ali pilates.

 

Šport individualno ali v skupini?

Šport in moč skupine.

Spet poslušaj sebe.

 

Morda boš več zadovoljstva našel, če vadiš sam v miru, lahko pa ti ravno skupinski šport da tisto nekaj več.

 

Na tehtnico daj notranji mir in mogočno energijo skupine – notranji glas ti bo hitro namignil, kakšen je pravi šport zate.

 

Abeceda športa

 

Šport za dušo zares obstaja, le prej ga moraš izbrati.

 

Da boš to lažje storil, smo ti pripravili pravo abecedo možnosti: atletika, badminton, capoeira, čačača, drsanje, ekstremni športi, fitnes, gimnastika, hoja, iaido, joga, kolesarjenje, lokostrelstvo, meditiranje, nogomet, odbojka, plavanje, rolanje, smučanje, tek, umetnostno kotalkanje, vaterpolo, zumba in žoganje. Poznaš vse?

 


 

Če še vedno ne veš, kaj je pravi šport zate, boš odgovor zagotovo našel na naši spletni strani,  kjer lahko najdeš pester nabor športnih vadb in centrov že od 2,5 € dalje!

 

Privlačne možnosti gibanja za prav vsak okus lahko najdeš na seznamu športov, kjer je zraven dopisano, kje takšno vadbo lahko najdeš.

 

Pridruži se Študentski vadbi in izkoristi ugodnosti!

https://1click2sport.com/studentska-vadba/registracija

 

 

Katja Gantar

Študentska vadba

Objavi komentar

Tvoj email naslov ne bo objavljen v komentarjih.

Uporabljene so lahko naslednje HTML značke: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

19 − 3 =