Jumping

Vadba na trampolinih

jumping

Kaj je Jumping? Jumping je dinamičen fitnes trening, ki poteka na posebej razvitih, profesionalnih trampolinih. Ideja Jumping Fitness programa se je rodila z idejo o senzaciji občutkov, kateri predstavljajo zdravo in fit telo ob živahnih ritmih popularne glasbe.

Vadba ne obremenjuje sklepov, zato je trening primeren tudi za ljudi, ki imajo težave s sklepi, saj je vsak poskok 100% blažen. Osnova Jumping treninga je kombinacija hitrih in počasnih poskokov, dinamičnih šprintov in power športnih elementov.

Sam trening je 3x bolj učinkovit kot tek, kar je posledica stalnih gravitacijskih sprememb. V enem samem poskoku pri vadbi Jumping je vključeno več kot 400 mišic, kar je veliko več kot pri drugih vzdržljivostnih športih. Ne verjameš? Poglej si TO!jumping

Pri samem treningu je potrebno biti pozoren na pravilno gibanje, saj na trampolinu ne poskakujemo, temveč s celimi stopali, potiskamo v podlago trampolina, pri čemer stiskamo trebušne mišice in s tem omogočimo krepitev notranjih, globokih mišic ob hrbtenici, katere so glavnega pomena za pravilno držo in zdravo hrbtenico.

Za Jumping trening potrebujemo največjo plastenko vode, saj je potrebno naše telo sproti hidrirati. Čiste superge, za vzdrževanje čistoče v prostoru, kjer treniramo. Svežo brisačo, za osebno higieno. Veliko dobre volje, za vzklike ob ritmih energične glasbe. Ter nasmeh za občutek, ko naredimo nekaj dobrega zase.

Prvi rezultati jumping vadbe so vidni zelo kmalu.

Pri enem samem poskoku deluje več kot 400 mišic, kar je 2x več kot pri drugih vzdržljivostnih športih. Posledično pri eni uri Jumping treninga porabimo tudi do 2x več kalorij, kot pri ostalih treningih. So pa rezultati seveda odvisni od samega posameznika, v kolikšni meri se preda treningu.

Gravitacijska sila predstavlja našega osebnega trenerja. Pri vsakem poskoku premagujemo gravitacijsko silo in s tem omogočamo krepitev telesa. Ko smo v najvišji točki poskoka, smo silo gravitacije premagali in trenutek, ko potisnemo s stopali v ponjavo, se naša teža podvoji lahko tudi potroji, kar pa je spet odvisno od eksplozivnosti giba in naše fizične kondicije.Ravnotežje:****Kondicija:****
Moč:**Intenzivnost:***
Koordinacija:**Cilji:
 • Pridobivanje kondicije
 • Izboljšanje telesne drže
 • Zabava

Rezultati

 • vzdržljivost
 • moč
 • ravnotežje
 • fleksibilnost telesa
 • dobro razpoloženje
 • anti-stresni recept
 • krepitev tkiva, boljši tonus in večjo odpornost proti poškodba
 • poskrbimo za krepitev srčno-žilnega in limfnega sistema.

Komu je vadba namenjena

Jumping trening je primeren za moške in ženske, ter za vse starostne skupine! Primeren je tudi za tiste, ki imajo poškodbe sklepov (kolena, hrbtenica), saj so vsi skoki na trampolinu ublaženi, kar pomeni, da ni direktne obremenitve na sklepe.


Kateri centri ponujajo to vadboŠtudentska vadba