Spinning

»Indoor cycling« program

Spinning

Spinning je vadba na stacionarnem kolesu in poteka v skupini pod vodstvom inštruktorjev za Spinning. Prihaja iz Kalifornije in je inovacijska metoda ameriškega kolesarja Johnnyja Goldberga. Kljub vadbi v skupini gre za individualno obremenitev, saj si intenzivnost lahko vadeči prilagodi glede na svoje sposobnosti. Povprečna ura spinninga je sestavljena iz lahkotnega ogrevanja, ki mu sledi intervalni del (klanci in spusti), zaključi pa se z ohlajanjem in raztezanjem. Vadba je primerna za vse, moške in ženske, ne glede na starost in fizično pripravljenost, za rekreativne in vrhunske športnike, saj gre na vadbi za individualno obremenitev. Je edinstven vadbeni program, s katerim v optimalnem času naredimo največ zase, kar v današnjem tempu življenja pride še posebej prav. Osnova vadbe je merjenje srčnega utripa, ki pove, kako naporen je trening. Izmerite ga lahko sami, veliko lažje pa je, če se opremite z merilnikom, ki odčita rezultate. Šele ko veste, kolikšno obremenitev prenese vaše srce, lahko obvladate vadbo.

Spinning vključuje mentalni in fizični razcvet. Uči nas, da doseganje naših ciljev zahteva trud.Ravnotežje:**Kondicija:****
Moč:**Intenzivnost:****
Koordinacija:**Cilji:
  • Oblikovanje telesa
  • Pridobivanje kondicije
  • Kurjenje kalorij

Rezultati

  • ohranitev ali pridobitev kondicije
  • hujšanje (tudi za osebe z zelo povečano telesno težo, saj je obremenitev na sklepe nizka in zato manjša možnost poškodb)

Komu je vadba namenjena

Primeren je za vse starosti, ker ni ekspolzivnih – hitrih gibov, kakor tudi ne koreografij in zapletenih korakov. Obremenitev pri spinningu je individualna glede na fizično pripravljenost, starost in cilj, ki si ga je posameznik zadal. Tako lahko v isti skupini trenira začetnik ali pa vrhunski športnik. Je ena redkih skupinskih vadb, ki pritegne tudi moške.

Kateri centri ponujajo to vadboŠtudentska vadba