Terme – plavanje v termalnem bazenu

Vadba za mrzle dni

Termalni bazen

Terme – plavanje v termalnem bazenu

Na območjih številnih termalnih vrelcev v Sloveniji, so se razvile veliko več kot le terme. Čeprav je večina termalnih kompleksov osredotočena na zdraviliško ponudbo, pa le-to uspešno kombinirajo z dopolnjeno ponudbo, ki omogoča aktivno preživljanje prostega časa. Primarna dejavnost plavanja v termalnih bazenih privablja goste s celega sveta in to povsem upravičeno.

terme

 

Plavanje

Plavanje je samo po sebi odlična oblika aerobne vadbe, pri kateri sodelujejo dve tretjini mišic v telesu, zaradi tega pa se temeljito razgibamo in pri tem pokurimo kar nekaj kalorij. Vadba je priporočena še posebej tistim, ki vas po intenzivnejših vadbah bolijo sklepi, saj so ti pri plavanju manj obremenjeni kakor pri vadbah zunaj vode. Blagodejen vpliv ima tudi na dihala, saj sprošča dihalne poti, večina pa bi se nas strinjala, da sprošča tudi celotno telo in duha. Primerno je prav za vse starostne skupine, katerih potrebam zna prisluhniti tudi ponudnik, zato se v njihovi osnovni in dodatni ponudbi najde za vsakogar še kaj.

 

Termalni bazen
Termalni bazen

Plavanje v termalni vodi je nadgradnja že tako prvovrstnih učinkov, ki jih dosežemo s to priljubljeno aktivnostjo. Ljudje jo že stoletja koristimo pri zdravljenju in uporabi v medicinske namene, navadno pa nas ob vstopu v termalni bazen voda prijetno ogreje, saj so temperature v njem navadno višje od 28 ˚C.

Termalna voda in njeni blagodejni učinki

Voda, ki privre iz naravnih termalnih vrelcev vsebuje različne minerale, ki jih telo absorbira skozi kožo, kar povzroči boljšo prekrvavitev, ta pa je pomembna za vitalnost vaših organov.

Ker nismo pristaši zdravil za blaženje stresa, se pri njegovi eliminaciji nagibamo k telesni vadbi, športna aktivnost v termalni vodi pa to le še poveča. Plavanje v termalnem bazenu se odlično dopolnjuje z ostalimi športnimi aktivnostmi, saj blaži preobremenjenost in bolečine v mišicah, ki so nastale kot posledica pretirane športne obremenitve.

Celodnevno plavanje v vrhunskih toplicah je dostopno že za 7,5€ in 6,9€ za študente.

 

Lokacije

Dolenjske Toplice

Šmarješke Toplice

Talaso Strunjan

 Ravnotežje:*Kondicija:***
Moč:***Intenzivnost:***
Koordinacija:***Cilji:
  • Oblikovanje telesa
  • Zdrav duh v zdravem telesu
  • Pridobivanje kondicije
  • Okrepitev mišic
  • Kurjenje kalorij
  • Sprostitev

Rezultati

Oblikovanje telesa, kurjenje kalorij, sprostitev

Komu je vadba namenjena

Vadba je namenjena vsem starostnim skupinam, še posebej pa tistim, ki želite razgibati večino mišic v telesu. Zaradi manjše gravitacije kakor na suhem, se aktivnost priporoča še posebej tistim, ki trpijo zaradi bolečin v sklepih.

Kateri centri ponujajo to vadboŠtudentska vadba