Twerk

Nov inovativen način vadbe

twrking

TWERK je na enem mestu združena energija, seksapil in čutnost skozi gibe, ki so, od kar so se prvič vkomponirali v urbano družbo, s svetlobno hitrostjo preplavili ves svet. Ženstvenost in izraznost giba ženskih oblin so ključ te zvrsti, hkrati pa je to odlična intenzivna vadba za lepo oblikovano telo, čvrsto zadnjico in pridobitev samozavesti.
Korenine ima v afriški kulturi oziroma navdih jemlje iz afriških tradicionalnih plesov – MAPOUKA, CÔTE D’IVOIRE, LEUMBEUL. Poimenovanje »Twerk« in vulgariziran pridih je ples dobil v 90′ letih v New Orleansu (»bounce kulturi«), ko so ga prvič temnopolti producenti kot provokativno promocijo uporabili v hip-hop/rap videospotih. Od takrat mu priljubljenost rase v Ameriki in počasi tudi v Evropi in drugod po svetu.

twerk, twerking, twerkass

Tu ni pravil in omejitev! Ni pomembna starost in ni potrebno predznanje. Začnemo z osnovnimi tehnikami (bounce, twerk, pop, drop), ki jih nadgradimo z bolj kompleksnimi, nato pa jih vedno povežemo z elementi iz različnih plesnih žanrov; hip hop , street dances, vogue, jazz balet, v krajše ali daljše plesne strukture oziroma koreografije.

 

Obvezna oprema so kratke hlače ali legice, športen top ali majica z naramnicami, čiste športne copate, brisača ter steklenica vode.Ravnotežje:*Kondicija:*
Moč:*Intenzivnost:***
Koordinacija:*Cilji:
  • Oblikovanje telesa
  • Plesno izražanje
  • Sprostitev

Rezultati

  • Izrazito možna in lepo oblikovana zadnjica
  • Obilo sprostitve in plesno doživetje
  • Obvladanje svojega telesa, občutek za ritem
  • Zabava

Komu je vadba namenjena

Vadba je namenjena puncam vseh starosti, ki bi rade poleg intenzivne vadbe za telo in plesne izraznosti osvojile še zapeljivost in ženstvenost.

Kateri centri ponujajo to vadboŠtudentska vadba